Milyen színű legyen a nappali? 2021 divat színei

2021 valóban egy színes év: az elegáns szürkéktől a megnyugtató kékekig bármit is válassz nappalid falának színeként, biztosan nem tudsz mellélőni.

Egy megfelelően kiválasztott festék árnyalat óriási hatással lehet a nappali hangulatára – ezért (is) fontos, hogy körültekintően válaszd ki a fal színét. A nappali a leginkább multifunkcionális helyiség egy lakásban. Itt töltesz időt a családoddal, a barátaiddal, itt tudsz relaxálni egy hosszú nap után, vagy épp ellenkezőleg, egy házibuli helyszínének a központja is ez a szoba lehet. Mindezek miatt egyáltalán nem elhanyagolható kérdéskör, hogy mégis milyen legyen a fal színe a nappaliban.

Az első és legfontosabb tanácsunk, hogy a kiválasztott árnyalat mindenképpen illeszkedjen a stílusodhoz, saját ízlésedhez – hiszen te élsz itt, elsősorban neked kell, hogy megfeleljen, és jól érezd magad akár a négy fal között is. Ha pedig emellett trendi is szeretnél lenni, vegyük górcső alá 2021 divatszíneit – már ami a beltéri festékeket illeti.

Nappali stílusok 2021-ben

Egy minimalista nappali általában fehér, vagy a szürke különböző árnyalataiban tündököl – és szinte nem is tudunk olyan időszakot mondani, amikor ne tűnt volna fel a színtrend palettán. Nagy előnyük még, hogy tágítják a teret, tehát legyen bármilyen kicsi is (vagy éppen nagy) a szoba, mindig ideális választás lesz ez a két szín.

Idén azonban tombol a természetbarát trend, ezért a színskálán előtérbe kerülnek a természetes és meleg árnyalatok is. A földszínek, mint a zöld és a barna, behozhatják otthonodba a természetet, éppen ezért pedig pszichológiailag nyugtató hatással rendelkeznek.

Ez a két stílus a legdivatosabb idén. De lássuk, mik is a konkrét trendszínek 2021-ben.

Modern szürke

A szürke az egyik legelegánsabb szín, egyszerre tűnik modernnek és időtállónak. Biztosan nem lőhetsz mellé, ha például egy meleg árnyalatú bézses szürkét választasz nappalid fő színeként. A világosabb szürke árnyalatok pedig egy szofisztikált hátteret adhatnak a nappali bútorzatának és a dekorációnak, legyen az bármennyire hagyományos vagy merész.

Bár a szürke egy semleges szín, mégis vonzó és modern megjelenést kölcsönözhet, ha ezen a skálán választasz beltéri festéket.

A megnyugtató kék

A kék árnyalatok egyszerre feltűnőek és nyugtatóak – ha erről a skáláról választasz beltéri festéket, szó szerint színt vihetsz a hétköznapokba.

A közepes tónusú kékeszöld egyszerre vibráló és elegáns, míg az égszínkék mentálisan nyugtató hatással bír. Manapság nem utazhatunk úgy, ahogy ahhoz hozzászoktunk, így felüdülés, ha a kék eget, az óceánt, a tájat behozhatjuk a nappalinkba.

A földszínek új generációja: rózsaszín és piros árnyalatok

A tompított rózsaszín és piros árnyalatok mozgalmassá tehetik a nappalit. A mély, meleg tónusok napközben könnyű eleganciát árasztanak, estére viszont hangulatos térrel ajándékoznak meg. A lazac földes árnyalatai pedig lágyságot csempésznek a falakra, mivel olyan színekből merítenek, amiket a természetben is megtalálhatsz.

Éles fekete

Meghökkentőnek hangzik feketére festeni a nappali falát? 2021-ben koránt sem.

A fekete falak az utóóbbi években szinte észrevétlenül lettek egyre és egyre népszerűbbek. Általános és népszerű tévhit, hogy a fekete összenyomja a helyiséget, azonban inkább azt mondanánk, hogy bizonyos mélységet adhat neki, amellyel így sokféleképpen lehet játszani, mikor megtervezzük a falak festését.

Lágy zöld

Az olajzöld azok számára ideális választás, akik kedvelik a klasszicizmust a 21. században is, és szeretnék a természetet az otthonukban tudni. A zöld árnyalatok amellett, hogy elegánsak, nyugalmat és derűt csempészhetnek a nappaliba.

Kaptál pár jó tippet, de még mindig nem tudod pontosan, milyen színűre szeretnéd festetni a nappalidat? Kérd díjmentes színtanácsadási szolgáltatásunkat itt: Szobafestés, Mázolás ajánlatkérés

Kérj visszahívást

Kérdéseid maradtak? Szeretnél egy szakértővel beszélni INGYEN otthonod felújításáról? Ne habozz! Add meg elérhetőségeidet és hamarosan visszahívunk!