21. századi fürdőszoba: ezek a legnépszerűbb csempék ma

Ha fürdőszobát vagy konyhát újítasz fel, valószínűleg már elkezdtél fejszámolni, hogy mennyit szánhatsz a burkolatra ahhoz, hogy ne nyújtózkodj tovább annál, ameddig a takaród ér. Emellett viszont – ha már úgy döntöttél, hogy meg szeretnél újulni – az is fontos számodra, hogy a csempe megfeleljen az ízlésednek, nem utolsó sorban pedig akár az aktuális trendnek is. Ez utóbbi miatt pedig most megmutatjuk neked a Forbes listáját arról, hogy mégis mik az idei hidegburkolat trendek a világban, amik gazdaságosan is megoldhatók bármilyen lakásban.

Természetközeli burkolatok

A kerámia csempék új generációja azok a designok, melyek egyre természetesebbek és leginkább a kezeletlen fához hasonlítanak. Ezekkel tényleg becsempészheted a természetet otthonodba, ráadásul igazi wellness élményben is részed lehet, ha a fürdőszobába rakod le őket. 

Spa stílus a fürdőszobában

Ez a trend a természetközeli burkolatok divatjából fakad. Lágy kékekkel és zöldekkel, valamint a fa texturájával kiegészítve egy pihentető helyiséget teremthetsz otthonodban, szinte tető alá hozva az eget, erdőt és tengerpartot. 

Túlméretezett csempék

XL méretű kerámia burkolólapokkal számolj, ha wellness hangulatot szeretnél fürdőszobádban. Előnyük, hogy tisztításuk egyszerű, és akár hatszögletű formában is választhatod őket.

“Hamis” márvány

A márványminta az elegancia és luxus szinonimája. Ma már azonban nem kell súlyos milliókat kiadnod, ha egy kis felsőkategóriás designt szeretnél otthonodba csempészni. A burkolatok nyomásának technológiai fejlődése lehetővé teszi, hogy a márvány és más drágakő mintázatok a lehető legélethűbben tudjanak megjelenni a padlón és falakon egyaránt. A valódi márvánnyal és kővel ellentétben előnyük pedig, hogy nem porózusak.

Retro beton inspirációk

A betoncsempék pár évtizedes csend után most reneszánszukat élik. Nem csak játékosak és bohókásak tudnak lenni, de karbantartásuk, tisztításuk is egyszerű. Nem utolsó sorban pedig a kreativitás is maximálisan kiélhető velük.

Újradimenzionált terasz

Beltéri és kültéri tereken is eklektikus hatást nyújthat a klasszikusan terasz csempe. Lehet túlméretezett és apró, mozaikszerű, a terasz effektus egyedi és retro ihletésű stíluslehetőségeket kínál.

Magasfényű csillogás

A magasfényű trend azoknak kiváló választás, akik csillogásra vágynak az élet minden területén. Azonban ha ezt választod, nem árt, ha van segítséged a háztartásban, mert az előzőekkel ellentétben ezek a burkolatok alapos és sűrű tisztítást igényelnek. Ha pedig a fürdőszoba padlójára szeretnél ilyen csempét rakni, gondolj a csúszásgátlásra is.

És ne feledd: a csempézés az egyik leginkább szakembert igénylő tevékenység. Tartasz a költségektől? Kattints kalkulátorunkért, ami megmutatja, körülbelül mennyibe kerülne leburkolni a fürdőszobádat, konyhádat vagy teraszodat.

Kérj visszahívást

Kérdéseid maradtak? Szeretnél egy szakértővel beszélni INGYEN otthonod felújításáról? Ne habozz! Add meg elérhetőségeidet és hamarosan visszahívunk!